موارد مصرف زیتروماکس (Zithromax 300)

       در صورت نیاز به خرید  با شماره تماس 09334445543 تیم پشتیبانی داروباکس تماس بگیرید.

آزیترومایسین در درمان عفونت های مجاری تنفسی، التهاب گوش میانی، عفونت های پوست و بافت های نرم، عفونت های تناسلی بدون عواقب کلامیدیایی و التهاب غیر گنوکوکی پیشابراه مصرف می شود.

مکانیسم اثر:
سنتز پروتئین وابسته به RNA در مرحله افزایش طول زنجیره را مهار می کند؛ به زیرواحد ۵۰S ریبوزومی متصل می شود که باعث مهار ترانس پپتیداسیون می شود. این دارو روی سنتز نوکلئیک اسید اثری ندارد. در فاگوسیت ها و فیبروبلاست ها غلظت پیدا می کند؛ مطالعات in vivo نشان می دهد این افزایش غلظت در فاگوسیت ها می تواند در توزیع دارو به بافت های دچار التهاب کمک کند.

مکانیزم اثر شربت زیتروماکس (Zithromax 300)

مکانیسم عمل این دارو بر اساس سرکوب شدن سنتز پروتئین باکتریایی است که به عنوان یک نتیجه از اتصال دارو به زیر واحد واحد ریبوزوم ۵۰S و مهار حرکت انتقال پپتید رخ می دهد. مقاومت به این دارو ممکن است رخ دهد و می تواند طبیعی یا غیر طبیعی باشد. سه مکانیسم اساسی مقاومت باکتریایی به این دارو عبارتند از:

تغییرات محل هدف
تغییرات در حمل و نقل آنتی بیوتیک ها
اصلاح آنتی بیوتیک ها
همه چیز در مورد داروی زیتروماکس (Zithromax)

فارماکوکینتیک زیتروماکس (Zithromax 300)

فراهمی زیستی این دارو از راه خوراکی حدود۴۰ درصد است. جذب دارو همراه با غذا در شکل کپسول ( نه قرص ) کاهش می یابد. اوج غلظت سرمی دارو تا ۲ ساعت بعد حاصل می شود. این دارو به طور وسیع در بافت ها منتشر می شود. به طوری که غلظت ان در بافت ها بیش از پلاسما خواهد بود.این دارو به مقدار کم در کبد متابولیزه و بقیه به صورت تغییر نیافته عمدتاً از راه صفرا دفع می شود.


موارد منع مصرف:

در صورت وجود نارسایی کبد، این دارو نباید مصرف شود.

هشدارهای شربت زیتروماکس (Zithromax 300)

در صورت ابتلای بیمار به بیماری کبدی یا کلیوی، تا کی کاردی بطنی و پورفیری با احتیاط فراوان مصرف شود.

در این باره بیشتر بدانیم
قرص کنکور 2.5

 

نکات قابل توصیه:

بهتر است این دارو ( به ویژه کپسول آن ) با معده خالی مصرف شود ولی در صورت بروز تحریک گوارشی می توان دارو را با غذا نیز مصرف نمود.

عوارض جانبی شربت زیتروماکس (Zithromax 300)

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به شربت زیتروماکس 300 مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید .

 

در موارد نادر، ممکن است شربت زیتروماکس 300 باعث یک واکنش شدید پوست شود که اگر به دیگر قسمت های بدن گسترش یابد ، می تواند کشنده باشد . اگر شما یک راش یا بدتر شدن پوست را با تب، تورم غدد، علائم آنفلوانزا، یا سوزن سوزن شدن شدید یا بی حسی داشتید ، برای درمان به متخصص مربوطه مراجعه کنید .

اگر موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید :

درد معده شدید، اسهال آبکی یا خونی

سردرد با درد قفسه سینه و سرگیجه شدید، غش ، ضربان قلب سریع یا تپش قلب

مشکلات کبدی ، تهوع ، درد بالای معده ، خارش ، احساس خستگی ، از دست دادن اشتها ، ادرار تیره ، مدفوع سفالی رنگ ، یرقان ( زردی پوست و چشم )

واکنش شدید پوست ، تب، گلو درد، تورم صورت و زبان ، سوزش در چشم ، درد پوست و به دنبال آن بثورات پوستی قرمز یا بنفش که در بدن پخش شده است ( به خصوص در صورت و یا قسمت بالای بدن ) و باعث تاول و پوست انداختن شده است.

اگر کودک شما شربت زیتروماکس ۲۰۰ را مصرف کرد و بی قرار، تحریک پذیر بود و یا استفراغ کرد به پزشک خود اطلاع دهید .

افراد مسن ممکن است بیشتر احتمال بروز اثرات جانبی بر روی آنها می رود مانند اثر روی ریتم قلب، از جمله ضربان قلب سریع که می تواند تهدید کننده زندگی باشد .

تهوع، استفراغ، اسهال، احساس ناراحتی در شکم، کهیر، بثورات جلدی و سایر واکنش های آلرژیک، کاهش برگشت پذیر قدرت شنوایی ( با مقادیر زیاد ) یرقان انسدادی، عوارض قلبی، واکنش های حساسیت به نور، هپاتیت، سندرم استیونس- جانسون و نفریت از عوارض گزارش شده این دارو هستند.

در این باره بیشتر بدانیم
ایزوترت هگزال

تداخل دارویی شربت زیتروماکس (Zithromax 300)

شربت زیتروماکس 300 نیز مانند اریترومایسین با تعدادی از داروها تداخل دارد.

شربت زیتروماکس 300 می تواند با داروهای زیر تداخلاتی ایجاد کند و سبب بروز عوارضی گردد:

سیکلوسپورین

آلکالوئیدهای دیگر

وارفارین

تئوفیلین

دیگوکسین

داروهای ضد درد آرتریت (به عنوان مثال آمیودارون)

افاویرنز

نلفیناویر

سیزاپراید

آنتی اسیدها

تریازولام

فنتانیل و متادون

داروهای آنتی سایکوتیک (ضد روانپریشی) مثلا کلوزاپین و هالوپریدول

توصیه های مصرف شربت زیتروماکس 300:

حداقل ۲ ساعت قبل و بعد از مصرف زیتروماکس نباید از داروهای ضد انسداد که حاوی آلومینیوم و یا منیزیم هستند استفاده کنید . همچنین مصرف زیتروماکس می تواند باعث اسهال شود .در صورتی که اسهال خونی دارید حتما با پزشک تماس بگیرید .

بدون مشورت پزشک در زمان مصرف زیتروماکس از داروی ضد اسهال استفاده نکنید . در زمان مصرف شربت زیتروماکس ۲۰۰ از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کرده و از برنزه کردن پوست و سولاریوم دوری کنید .

 

 

اشکال دارویی:

For Suspension : 100 mg /5ml , ( as dehydrate )
Capsule : 250 mg ( as dehydrate )
Tablet : 250 mg ( as dehydrate )

 

 


سئوالات متداول:

 

آیا مصرف شربت زیتروماکس (Zithromax 300) برای درمان عفونت کودکان مفید است؟

شربت زیتروماکس 300 ، یک آنتی بیوتیک می باشد که مصرف آن بدون تجویز پزشک ممنوع است.

طرز تهیه سوسپانسیون زیتروماکس (Zithromax 300) چگونه است؟

ابتدا آب مقطر موجود در بسته را باز کرده و در بطری اصلی که حاوی پودر زیتروماکس است بریزید و سپس درب بطری را ببندید، سپس بطری را به شدت تکان دهید تا محتویاط بطری یکسان شود، سوسپانسیون آمده مصرف است.

آیا برای شربت زیتروماکس (Zithromax 300) مشابه ایرانی وجود دارد؟

شربت زیتروماکس 300 ، داروی آزیترومایسین است، این دارو مشابه ایرانی دارد و بیشتر شرکت های تولید داروی ایرانی آن را تولید می کنند