بیماری خروسک و هشت اسانس برای درمان سرفه های شدید ناشی از این بیماری
بیماری خروسک یکی از بیماریهایی است که معمولاً در فصل سرما ممکن است بروز یابد و افراد زیادی را درگیر خود کند. به کارگیری اسانسهای روغنی برای درمان سرفه طبیعیترین معالجه و روشی است که والدین در سرتاسر دنیا برای کنترل درمان این بیماری در بیماری کودکان مورد استفاده قرار میدهند. در این مقاله سعی خواهیم کرد که به طور موجز به معرفی و بررسی یازده اسانس کاربردی برای غلبه بر علائم بیماری خروسک بپردازیم.
کاربرد اسانسهای گوناگون در درمان بیماری خروسک
از بین این یازده اسانس بهترین اسانسها برای درمان سرفههای ناشی از خروسک شامل اسانس اوکالیپتوس، اسانس چوب درخت صندل، اسانس کندر نسبت به مابقی اسانسها هستند.
۱- اسانس اسطوخودوس
۲- اسانس اوکالیپتوس
۳- اسانس کندر
۴- اسانس مرزنجوش
۵- اسانس چوب صندل
۶- اسانس آویشن
۷- اسانس باراونسارا
۸- اسانس درخت چای
۹- اسانس کندر
۱۰- اسانس بابونه
۱۱- اسانس رزماری
اسانسها دارای فواید متعددی برای سلامتی شما بوده و کارایی آنها در موارد زیر شناخته شده است:
۱- التهاب و ورم
۲- اگر به صورت موضعی استفاده شود، مانند یک مسکن و ضد درد عمل میکند.
چگونگی و روش استفاده از این اسانسهای گیاهی:
بستگی دارد که اسانس را کجا استفاده کنید. اگر برای کاربرد داخلی مثل استنشاق در برنش های ریه باشد آن را با آب رقیق کرده و سپس مورد استفاده قرار میدهیم یا در مواردی که به صورت درمان موضعی استفاده میشود، روی قفسه سینه، گردن و غدههای لنفاوی مالیده میشود. باوجود اینکه نوزادان و کودکان نوپا بیشتر تحت تأثیر بیماریهای عفونی هستند. همچنین مصرف خوراکی اسانسها به ندرت توصیه میشود. مالش قفسه سینه به همراه اسانسهای طبیعی شاید موثرترین و قابل اعتماد ترین راه برای درمان خروسک باشد. ۵-۶ قطره از اسانس ذکر شده را با روغنهای پایه مثل روغن نارگیل و یا روغن بادام قاطی میکنیم. شما میتوانید این ترکیب را قبل از خواب روی قفسه سینه بچه بمالید. بیشترین فعالیت این ترکیبات معطر فعالیت ضدالتهابی آنها میباشد و اگر به آرامی استنشاق شود به روند درمان بیماری خروسک کمک زیادی میکند. اسانسها همچنین میتوانند از طریق پوست جذب شوند لذا شما میتوانید در یک زمان از دو روش جذب پوستی و استنشاق داروها برای درمان سرفههای ناشی از بیماری خروسک استفاده کنید.
سرفه ناشی از بیماری خروسک
خروسک یک بیماری عفونی ویروسی است که در اثر این ویروس سیستم فوقانی دستگاه تنفس دچار مشکل شده و اغلب در بین نوجوانان و بچهها دیده میشود. مشخصه این بیماری سرفههای نابهنجار و گوش خراش میباشد.
علایم دیگر بیماری شامل موارد زیر میباشد:
۱- خس خس سینه
۲- تنفس صدادار
۳- زمانی که کودک شما در حال صحبت کردن است، صدای سوت مانند دارد.
بیشترین زمان بروز این بیماری در شروع فصل سرما و اوایل پاییز است و علت آن ویروسی یکسان قلمداد میشود که منجر به سرفه میگردد. بیشتر بچهها با گذشت یک هفته بهبود مییابند. با این وجود اگر التهاب در مجاری دستگاه تنفس شما طولانی شود و تنفس برای شما دشوار شود درمانهای اصولیتر و به صورت مستقیم نیاز میباشد. در این زمان تعداد زیادی اشخاص از اسانسها به عنوان یک درمان موثق کمک میگیرند.
موارد احتیاط:
- بهتر است قبل انجام درمان طبیعی محتاط باشید.
- همچنین قبل از خود درمانی با یک پزشک طب سنتی یا دکتر عمومی مشورت نمایید.
خواص اسانسهای طبیعی بر روی دستگاه تنفس
اسانس اوکالیپتوس قدرتمند در کنترل بیماری خروسک
سلامت دستگاه تنفس را بالا میبرد. در طی تاریخ از برگها و اسانس اوکالیپتوس طی نسلهای مختلف برای درمان مشکلات تنفسی بخصوص در بهبود زکام، التهاب دستگاه تنفس و برونشها استفاده میشده است. اجزای فعال مشاهده شده در این اسانسها دارای میزانی فعالیت خلط آوری هستند. اسانس اکالیپتوس کمک میکند خلطها و ترشحات سینوسها و مجاری دستگاه تنفس کنده شده و پاکسازی و دفع شود. همچنین اسانس اکالیپتوس باعث میشود باکتریهای طبیعی دستگاه تنفس از عوامل بیماری زا جدا گردد. برگها و اسانس اکالیپتوس برای کسانی که دنبال درمانهای سنتی و گیاهی هستند تجویز میگردد و در درمان بیماریهای مانند برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا کاربرد دارد.
اسانس درخت صندل
اسانس درخت صندل یک اکسپکتورانتی است که اثرات ویژهای در درمان سرفه دارد. اسانس درخت صندل میتواند در مراحل اولیه و شروع عفونت ویروسی که سبب سرماخوردگی، سرفه، آنفولانزا, اوریون یا دیگر بیماریها مبارزه کند و بیماری را از بین ببرد. اسانس چوب صندل به غیر از خاصیت اکسپکتورانتی دارای اثرات ضدالتهابی و آنتی سپتیک نیز میباشد و با ویژگی خود به عوان یک درمان طبیعی بیماری خروسک عمل خواهد کرد.
اسانس کندر هندی
اسانس کندر هندی از چوب درخت الیبانیوم گرفته میشود دارای اثرات ضد التهابی و ضد عفونی کننده میباشد. اسانس کندر هندی سرفه را سرکوب میکند و خلطها و ترشحات جمع در مجاری دستگاه تنفس را دفع میکند. اسانس کندر هندی احتقان مجاری بینی، حنجره، حلق و التهاب مجاری تنفسی و ریه را برطرف میکند. حملات خطرناک آسمی را کاهش میدهد. اسانس کندر هندی باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و تبهای که در اثر سرماخوردگی ایجاد میشود را کاهش میدهد
اسانس مرزنجوش
اسانس مرزنجوش یک اکسپکتورانت طبیعی که از تجمع ترشحات و خلطها در حلق وسینوس ها جلوگیری میکند و باعث از بین رفتن احتقان بینی، حلق، حنجره و ریهها و مجاری آنها میشود و در درمان سرفه مزمن بسیار مؤثر میباشد.
اسانس اسطوخودوس
اسانس اسطوخودوس برای درمان بیماریهای تنفسی مختلف مانند عفونت حلق و گلو، آنفولانزا، سرماخوردگی، احتقان سینوسها و برونشیت استفاده میشود. میتوان این اسانسها را در دستگاه بخور ریخت و یا به صورت موضعی روی پوست گردن، قفسه سینه و پشت مالید. اسانس اسطوخودوس در برطرف کردن خلط گلو و کاهش گرفتگی بینی و بهبود تنفس مؤثر میباشد. اسانس اسطوخودوس دارای اثر ضد باکتریایی میباشد و میتواند با عفونتهای دستگاه تنفس مبارزه کند.
اسانس آویشن و درمان بیماری خروسک
اسانس آویشن یکی از شناخته شده ترین و قدیمیترین اسانسی است که در طب سنتی برای مشکلات تنفسی استفاده شده است. اگر شما از برونشیت، آسم مزمن، سرماخوردگی، آنفولانزا، آلرژیهای فصلی رنج میبرید اثرات اکسپکتورانتی و ضد التهابی آویشن میتواند در این زمینه کمک کند. آویشن باعث خروج خلطها و ترشحات از دستگاه تنفس و مجاری تنفسی، کاهش التهاب و در نتیجه بهبود تنفس میشود. همچنین آویشن از سرایت و انتشار میکروبی که منجر به بیماری میشود جلوگیری میکند.
اسانس درخت چای
کسانی که از سرفه و سرماخوردگی، احتقان، برونشیت و سایر مشکلات تنفسی رنج میبرند؛ میتوانند با استفاده از این اسانس برای بهبود مشکلات ناشی از بیمارهای تنفسی کمک کنند. برای استفاده از این اسانس، اسانس درخت چای را روی قفسه سینه بمالید و یک قطره آن را قبل از خواب استنشاق کنید.
اسانس رزماری
رایحه اسانس رزماری بر روی احتقان گلو مؤثر و همچنین در درمان آلرژیهای فصلی، سرماخوردگی، گلودرد و آنفولانزا کاربرد گستردهای دارد. از آنجایی که اسانس رزماری دارای خاصیت آنتی سپتیکی یا ضدعفونی میباشد؛ بر روی عفونتهای تنفسی موثر می باشد. طبق تحقیقات اسانس رزماری ضداسپاسم و گرفتگی است و در درمان بیماری آسم استفاده میشود.
منبع مقاله: darobox.ir این مقاله بهطور اختصاصی توسط امین ظهورتبار از گروه نویسندگان داروباکس ترجمه و تألیف شده است.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.