ویروس کرونا چیست؟

ویروس یک عامل عفونی کوچک میباشد که فقط در داخل سلول های زنده یک ارگانیسم زندگی میکنند. از آنجا که دارای ژن هستند اما ساختار سلولی ندارند ، بنابراین ویروس ها متابولیسم خاص خود را ندارند و برای زنده ماندن و تکثیر به سلولهای میزبان نیاز دارند. هنگامیکه به یک ویروس آلوده شدهاید یک سلول میزبان میتواند هزاران نسخه از ویروس را تکثیر دهد .ویروس ها در اثر انتخاب طبیعی ، جهش های ژنتیکی را به راحتی رقم میزنند .درفرآیندی بنام رانش آنتی ژنیک جهشها ایجاد میشوند.تغییر آنتی ژنی هنگاهی اتفاق میافتد که تغییر عمدهای در اثر نوترکیبی در ژنوم ویروس ایجاد شود و این مزیت تکاملی برای ویروس ها میباشد که سبب مقاومت در برابر داروهای آنتی ویروس میشود .
ویروس کرونا
ویروسها مکانیسم های مختلفی دارند که توسط آن ها بیماری در ارگانیسم ایجاد میشوند و تا حد زیادی به گونه های ویروسی بستگی دارد .
کلمه “corona” در زبان لاتین به معنی تاج میباشد. در زیر میکروسکوپ ، این ویروس ها مانند دایرهای هستند که شاخههایی از سطح آن خارج شده اند . علت نامگذاری نیز شکل آن میباشد . کرونا ویروس ها (CoV) خانوادهای بزرگی هستند که دارای گونههای مختلف میباشند و (zoonotic) هستند بدین معنی که بین انسان و حیوانات منتقل میشوند و می تواند سبب بیماری زایی معمولی مثل سرماخوردگیهای رایج گرفته تا بیماری های شدیدتر مانند سندرم تنفسی شود و حتی مرگ شوند .
تاریخچه
تحقیقات و جزئیات انتشار یافته درسال ۲۰۰۲ برای اولین بار سبب درمان سویهای از این خانواده بنام SARS-CoV که از گربه به انسان منتقل شده بودو چندین نوع دیگر ازین گونه ها مانند MERS-CoV که از شتر به انسان انتقال یافته بود و باعث بیماری زایی شده بود ، شدهاند اما گونه جدید که طی ۱ماه گذشته مشاهده شده است با نام nCoV شناخته میشود و منشا آن شهر ووهان چین میباشد که درحال حاضر بسرعت انتشار مییابد و نگرانی سازمان بهداشت جهانی و کشورهای مختلف را به همراه داشته است .
نشانه های ویروس چیست ؟
این ویروس باعث ایجاد تب و مشکلات تنفسی برای فرد می شود مثل : سرفه خشک ، مشکل در تنفس و همچنین میتواند باعث ایجاد اسهال ، درد در بدن و تب نیز شود .
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت این علائم در موارد شدیدتر میتواند سبب بروز ذات الریه ، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود
آیا هر فردی که تب دارد باید برای ویروس کرونا مورد آزمایش قرار بگیرد ؟
علائم این بیماری ممکن است همانند علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا به نظر برسد ، اما بر اساس دستورالعملهای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در سازمان جهانی بهداشت ، مراقبتهای بهداشتی و غربالگری را فقط برای افرادی که در تماس با منشا بیماری و یا افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند انجام میدهند ، که با آزمایش تشخیصی مبتنی بر توالی یابی ژنتیک ویروس می باشد .
چه افرادی بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند ؟
کمیته اضطرار سازمان بهداشت جهانی در مورد کرونا ویروس در ۲۲ ژانویه اعلام کرد که ” تقریبا سه چهارم موارد تایید شده در افراد بالای ۴۰ سال به این بیماری مبتلا شدهاند ، همچنین در مواردی که فوت کردهاند، بسیاری از آنها دارای شرایط قابل توجهی بودند. مانند بیماری های قلبی و عروقی ، دیابت اما در میان آن ها افراد جوان و سالم تر کمتر فوت شده اند . “
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.