درمان‌های دارویی در ریزش مو

طبق اصول پزشکی، منظور از آلوپسی یا ریزش مو، توقف رشد موهای جدید و ریزش بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ تار مو در روز است. این عارضه ممکن است در اثر وراثت، تغییرات هورمونی، ابتلا به برخی بیماری‌ها، مصرف داروهای خاص، کمبود مواد مغذی، ضربه به سر، استرس بیش‌ازحد یا افزایش سن رخ دهد و معمولا در مردان شایع‌تر است. در صورت عدم درمان، به‌مرور نازک شدن موها و طاسی در یک یا چند ناحیه از سر بروز می‌کند.

اصولا پزشکان پس از معاینه و انجام آزمایش خون به‌منظور بررسی میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی، هورمون‌های جنسی و آنتی‌بادی‌ها، اقدام به تشخیص علت زمینه‌ای و نوع ریزش مو می‌کنند. بدین‌شکل، می‌توان بهترین روش درمانی را ارائه داد.

به جز درمان‌های دارویی در ریزش مو، روش‌های دیگری مانند مزوتراپی، تزریق پلاسما غنی از پلاکت (PRP)، NFP و جراحی کاشت نیز وجود دارند. در این مطلب قصد داریم به انواع درمان‌های دارویی در ریزش مو اشاره کنیم.

از انواع ریزش مو می‌توان به ریزش مو با الگوی زنانه یا مردانه (آلوپسی آندروژنیک)، آلوپسی آره‌آتا، آلوپسی کششی، تلوژن افلوویوم و غیره اشاره کرد. هرکدام از این‌ها با داروهای خاصی قابل کنترل یا درمان هستند. اصولا پزشکان قبل از انجام روش‌های غیر دارویی مانند PRP، مزوتراپی، NFP، روش FIT و یا روش FUT بیمار را تشویق می‌کنند که برای ۶ ماه تا یک سال داروهای موضعی یا خوراکی زیر را مصرف کنند.