کلشی سین Colchicine
آنچه در مورد کلشیسین میخوانید:
کلشی سین چیست؟
کلشی سین چگونه کار می کند؟
آیا کلشی سین نقرس را درمان می کند؟
عوارض جانبی رایج کلشی سین چیست؟
آیا می توان از کلشی سین برای بیماری هایی غیر از نقرس استفاده کرد؟
آیا کلشیسین در درمان کرونا نقشی دارد؟
آیا کلشی سین در دوران بارداری بی خطر است؟
چقدر طول میکشد تا کلشی سین در حملات نقرس اثر کند؟
نکات مهم قبل از مصرف کلشیسین
نحوه مصرف صحیح کلشی سین
در صورت فراموشی مصرف یک نوبت قرص کلشیسین چه باید کرد؟
آیا می توان از کلشیسین در کودکان استفاده کرد؟
چه مدت باید برای درمان نقرس از کلشی سین استفاده کرد؟
آیا تداخل دارویی با کلشی سین وجود دارد؟
آیا درمان با کلشی سین، محدودیت های غذایی دارد؟
آیا کلشی سین با الکل تداخل دارد؟
آیا می توان از کلشیسین در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی استفاده کرد؟
آیا می توان از کلشی سین در بیماران مسن استفاده کرد؟
چگونه از حملات نقرس بهتر پیشگیری کنیم؟
مسمومیت با کلشیسین خطرناک است؟
کلشی سین چیست؟
کلشیسین یک نوع داروی ضد التهاب است که برای بیماری نقرس و حملات آن استفاده می شود.
قرص کلشیسین رایج ترین درمان تجویز شده برای تسکین حملات نقرس میباشد. اگرچه همه افراد قادر به مصرف این دارو نیستند، اما کلشی سین یک درمان جایگزین در حملات نقرس برای افرادی است که نمی توانند از مسکن های ضد التهابی استفاده کنند.
بیماری نقرس باعث حملات التهابی دردناک در یک یا چند مفصل می شود. این به دلیل این حملات، تجمع یک ماده شیمیایی طبیعی در خون شما به نام اسید اوریک (اورات) است. در زمانهایی که سطح اسید اوریک در خون شما بیش از حد بالا برود، میتواند منجر به تشکیل کریستال های کوچکی شود که معمولاً در مفاصل و تاندون ها جمع می شوند. این کریستال ها بافت های مفصل را تحریک می کنند و باعث التهاب، تورم و درد می شوند.
کلشی سین چگونه کار می کند؟
کلشی سین با کاهش تعداد گلبول های سفید خونی که به نواحی ملتهب و آسیب دیده حرکت می کنند، التهاب و درد مرتبط با بیماری هایی مانند نقرس را کاهش می دهد. در واقع کلشی سین به شکستن چرخه التهاب کمک می کند و تورم و درد را کاهش می دهد.
آیا کلشی سین نقرس را درمان می کند؟
اگرچه کلشی سین به مدیریت و پیشگیری از حملات نقرس کمک می کند، اما علت اصلی را درمان نمی کند. تغییرات سبک زندگی و ارزیابی مداوم توسط پزشک برای بیماران مبتلا به نقرس ضروری میباشد.
عوارض جانبی رایج کلشی سین چیست؟
عوارض جانبی ممکن است شامل تهوع، استفراغ و اسهال باشد. در موارد نادر، عوارض جانبی جدی مانند ضعف عضلانی یا اختلالات خونی نیز ممکن است رخ دهد.
-در صورت احساس تهوع یا استفراغ و درد شکمی، مصرف قرص ها را قطع کنید و اجازه دهید علائم شما برطرف شود. اگر علائم ادامه داشت یا شدید شد، با پزشک خود صحبت کنید.
-در صورت بروز اسهال، مصرف قرص را قطع کنید و اجازه دهید علائم شما برطرف شود. اگر اسهال شدید است یا حاوی خون میباشد، فوراً با پزشک خود صحبت کنید.
-اگر علائم دیگری را تجربه کردید که فکر می کنید ممکن است به دلیل مصرف کلشیسین باشد، برای بررسی بیشتر با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
آیا می توان از کلشی سین برای بیماری هایی غیر از نقرس استفاده کرد؟
بله، کلشی سین برای تب مدیترانه ای خانوادگی، بیماری بهجت و پریکاردیت نیز تجویز می شود.
نکته مهم این است که کلشیسین داروی ضددرد نیست و نباید برای دردهای مشابه حملات نقرس اما با علل دیگر به عنوان مسکن استفاده شود.
آیا کلشیسین در درمان کرونا نقشی دارد؟
طبق آخرین مطالعات و دستورالعملهای سازمانهای جهانی، مصرف کلشیسین در بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹، توصیه نمیشود. در بیماران غیر بستری نیز به جز استفاده در تحقیقات بالینی، در بیماران معمول، توصیه نمیشود.
آیا کلشی سین در دوران بارداری بی خطر است؟
خانمهای باردار حتماً قبل از استفاده از کلشی سین با پزشک خود مشورت کنند. ایمنی این دارو در دوران بارداری به طور کامل ثابت نشده است.
چقدر طول میکشد تا کلشی سین در حملات نقرس اثر کند؟
کلشی سین می تواند ظرف ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از شروع درمان، حملات حاد نقرس را تسکین دهد.
نکات مهم قبل از مصرف کلشیسین
قبل از شروع مصرف کلشیسین موارد زیر را به پزشک خود اطلاع دهید:
-اگر باردار یا شیرده هستید، یا تصمیم به بارداری دارید.
-دچار اختلال در عملکرد قلب، کلیه یا کبد هستید.
– مشکلات گوارشی دارید.
– اختلال خونی دارید.
-اگر سابقه حساسیت به کلشیسین یا هرداروی دیگری دارید.
-لیست سایر داروهای مصرفی خود، شامل هر داروی بدون نسخه، مکمل یا داروی گیاهی که مصرف میکنید را در اختیار پزشک خود قرار دهید.
نحوه مصرف صحیح کلشی سین
-کلشیسین را دقیقاً همانطور که پزشک به شما گفته است، مصرف کنید. اکثر پزشکان توصیه می کنند هنگام شروع حملات نقرس، یک قرص، ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید تا زمانی که درد کاهش یابد.
-نکته مهم این است که نباید در طول هر حملهی نقرس(چندروز)، بیش از ۱۲ قرص کلشی سین(۰/۵میلیگرمی) را به عنوان یک دوره درمانی مصرف شود.
-بسیار مهم است که حداقل سه روز بین دوره های مصرف کلشی سین فاصله وجود داشته باشد. چنانچه دچار حملات مکرر نقرس هستید، حتماً به پزشک خود در این مورد اطلاع دهید و از مصرف بیرویهی این دارو خودداری کنید.
-در صورتیکه اخیراً دارویی برای جلوگیری از حملات نقرس (مانند آلوپورینول، فبوکسوستات یا سولفین پیرازون) برای شما تجویز شده است و برای جلوگیری از تشدید حملات نقرس نیز به شما کلشی سین داده شده است، دوز معمول کولشیسین یک قرص دو بار در روز میباشد.
-قرص کلشیسین را همراه با آب کافی میل کنید.
در صورت فراموشی مصرف یک نوبت قرص کلشیسین چه باید کرد؟
اگر مصرف یک نوبت را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید، مگر اینکه زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. در این صورت نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و مصرف نوبتهای بعدی را طبق روال سابق ادامه دهید. از مصرف دو دوز کلشیسین با هم برای جبران دوز فراموش شده خودداری کنید.
آیا می توان از کلشیسین در کودکان استفاده کرد؟
کلشی سین ممکن است در شرایط خاصی برای کودکان تجویز شود اما ملاحظات دوز و ایمنی آن متفاوت است. مشاوره با متخصص اطفال و پیروی از دستورات وی ضروری است.
چه مدت باید برای درمان نقرس از کلشی سین استفاده کرد؟
قرص کلشیسین در دوره های کوتاه درمانی برای تسکین درد حملات حاد نقرس مصرف می شود. اگر حملات مکرر نقرس دارید، به پزشک خود اطلاع دهید زیرا ممکن است داروی دیگری را برای شما تجویز کند تا هر روز مصرف کنید تا از بروز حملات جلوگیری شود.
مدت زمان درمان با کلشیسین در هر فردی متفاوت است و پیروی از دستور پزشک در این مورد بسیار مهم است. ممکن است پزشک توصیه کند تامدتی جهت پیشگیری از حملات نقرس، به طور منظم از کلشیسین استفاده کنید.
آیا تداخل دارویی با کلشی سین وجود دارد؟
کلشی سین می تواند با داروهای مختلف تداخل داشته باشد. تداخلات متداول آن شامل تداخل با استاتین ها(داروهای کاهنده چربی خون مانند سیمواستاتین)، برخی آنتی بیوتیک ها(ماکرولیدها مانند کلاریترومایسین) و ضد قارچ های خاص مانند فلوکونازول، سیکلوسپروین و وراپامیل است. بسیار مهم است که پزشک و داروساز خود را از تمام داروهایی که مصرف می کنید، مطلع کنید تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
آیا درمان با کلشی سین، محدودیت های غذایی دارد؟
در حالی که هیچ محدودیت غذایی مستقیمی با کلشی سین در ارتباط نیست اما حفظ یک رژیم غذایی سالم با شرایط و محدودیتهایی که پزشک معین میکند، برای کنترل حملات نقرس بسیار مهم است.
در ضمن توصیه میشود تا زمانی که کلشیسین مصرف می کنید، آب گریپ فروت ننوشید. آب گریپ فروت خطر ابتلا به عوارض جانبی کلشی سین را افزایش می دهد.
آیا کلشی سین با الکل تداخل دارد؟
مصرف بیش از حد الکل می تواند خطر عوارض جانبی گوارشی این دارو را افزایش دهد و حملات نقرص را شدیدتر کند.
آیا می توان از کلشیسین در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی استفاده کرد؟
در افراد مبتلا به اختلالات کلیوی ممکن است نیاز به تنظیم دوز دارو باشد. نظارت دقیق توسط پزشک در این افراد بسیار مهم است.
آیا می توان از کلشی سین در بیماران مسن استفاده کرد؟
کلشی سین را می توان برای بیماران مسن تجویز کرد، اما ممکن است نیاز به تنظیم دوز باشد و نظارت دقیق توسط پزشک به خاطر عوارض جانبی بیشتر، ضروری است.
چگونه از حملات نقرس بهتر پیشگیری کنیم؟
علاوه بر دارودرمانی، با تغییراتی در سبک زندگی، می توانید به کاهش خطر ابتلا به حمله نقرس کمک کنید. این تغییرات شامل کاهش وزن (اگر اضافه وزن دارید)، رژیم غذایی سالم و ننوشیدن الکل زیاد یا نوشابه های شیرین شده با شکر است.
توصیه های پزشک در مورد تغییراتی که می تواند برای شما مفید باشد را اجرا کنید.
مسمومیت با کلشیسین خطرناک است؟
مصرف کلشی سین بیش از مقدار مجاز میتواند عوارض شدید و حتی تهدیدکنندهی حیات داشته باشد. به هیچ وجه بیش از مقدار تعیین شده مصرف نکنید و در صورتی که مشکوک به مصرف مقادیر زیاد کولشیسین هستید، سریعاً به مرکز درمانی مراجعه کنید یا با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.
اطلاعات تخصصی
موارد مصرف کلشی سین
-سندرم بهجت(بدون برچسب) (درمان و/یا پیشگیری از عود در بیماران با آرتریت، ضایعات پوستی، و یا زخم پوستیمخاطی)
-آرتریت کریستالی پیروفسفات کلسیم (CPP) (“نقرس کاذب”) (بدون برچسب)
-تب مدیترانه ای خانوادگی (FMF)
-نقرس، پیشگیری در مدت شروع درمانهای کاهندهی اورات
-نقرس، درمان حمله حاد
-پریکاردیت، حاد یا راجعه(بدون برچسب)
-سندرم پست پریکاردیوتومی، پیشگیری (بدون برچسب)
-بیماری ایسکمیک قلبی پایدار، پیشگیری از حوادث قلبی عروقی آترواسکلروتیک (درمان کمکی) (بدون برچسب در ایالات متحده؛ با برچسب برای قرص ER [محصول کانادایی])
-سندرم شیرین (درماتوز نوتروفیل تب دار حاد) (عامل آلترناتیو) (بدون برچسب)
-واسکولیت، عروق کوچک پوستی ایدیوپاتیک (عامل آلترناتیو) (بدون برچسب)
کلشی سین یک داروی ضدنقرس است که جهت تسکین درد و التهاب نقرس حاد کاربرد دارد. این دارو هم چنین جهت پیشگیری از حملات حاد به ویژه در نخستین ماههای درمان با آلوپورنیول و یا Uricosurics نیز تجویز میشود.
این دارو آنالژزیک نیست و تأثیری هم بر غلظت های خونی اسیداوریک و یا بر دفع آن ندارد.
کلشی سین در موارد دیگری از جمله آمیلوئیدوز، سندرم بهجت، تب فامیلی مدیترانه ای، پورپوراترومبوسیتوپنی ایدیوپاتیک، پریکاردیت و سیروز اولیه صفراوی نیز کاربرد دارد.
این دارو با اسامی تجاری مختلف به صورت کپسول، محلول و قرص خوراکی ۰/۶ و ۰/۵ (قرص آهستهرهش) میلیگرم تولید میشود.
مکانیسم اثر کلشی سین
کلشی سین از طریق کاهش واکنش های التهابی به کریستال های اورات باعث پاسخ درمانی قابل توجهی در نقرس حاد می گردد،. این عملکرد ناشی از چندین عمل دارو از جمله کاهش تحرک لوکوسیت ها است.
نقرس: جلوگیری از فعالسازی، دگرانوله شدن و مهاجرت نوتروفیل ها (با مهار پلیمریزاسیون بتا توبولین در میکروتوبول ها) تب مدیترانه ای: اختلال در فعالسازی اینترلوکین-1β (با اختلال کمپلکس اینفلامازوم موجود در نوتروفیل و مونوسیت ها)
کلشیسین عملکرد اسکلت سلولی را با مهار پلیمریزاسیون توبولین بتا در میکروتوبول ها، مختل می کند و از فعال سازی، دگرانولاسیون و مهاجرت نوتروفیل های مرتبط با برخی علائم نقرس جلوگیری می کند. در تب مدیترانهای خانوادگی، میتواند با تجمع درون سلولی کمپلکس التهابی موجود در نوتروفیلها و مونوسیتهایی که واسطه فعالسازی اینترلوکین 1β هستند، تداخل ایجاد کند.
فارماکوکینتیک کلشی سین
متابولیسم: کبدی توسط ، CYP3A4 و گلوکورونیداسیون ؛ ۳متابولیت فعال (۲متابولیت اولیه و یک مینور) شروع اثر: تسکین درد ۱۸تا۲۴ ساعت پیک اثر: ۴۸ تا ۷۲ ساعت پیک پلاسمایی: ۰/۵ تا ۳ ساعت اتصال به پروتئین: ۳۹درصد نیمه عمر: ۲۷ تا ۳۱ ساعت دفع: ادرار (۴۰ تا ۶۵درصد به صورت تغییر نیافته)، چرخه کبدی روده ای، دفع صفراوی و افلاکس P-gp نیز محتمل است.
منع مصرف کلشی سین
-سابقه حساسیت به کلشیسین یا داروهای مشابه
-استفاده همزمان با یک مهارکننده P-glycoprotein (P-gp) یا مهارکننده قوی CYP3A4 در افراد با نارسایی کلیوی یا کبدی
-بیمارانی که هم نارسایی کلیوی و هم کبدی دارند(جهت پیشگیری از نقرس)
-بیماری گوارشی جدی
-بیماری قلبی جدی و دیسکرازی های خونی
موارد احتیاط:
-مشکلات کبدی
-مشکلات کلیوی
-افراد مسن یا ضعیف
-انسداد صفراوی
عوارض جانبی کلشی سین
عوارض شایع:
تهوع، اسهال، استفراغ، کرامپ شکمی، درد شکمی، خستگی، سردرد، درد حلقی-حنجرهای
عوارض جدی:
میلوساپرشن، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی، گرانولوسیتوپنی، پانسیتوپنی، آنمی آپلاستیک، اسهال شدید، میوپاتی، رابدومیولیز، نوروپاتی، سمیت کبدی، سمیت کلیوی، نارسایی چند ارگان باهم، واکنشهای بیش حساسیتی، آزواسپرمی برگشت پذیر، DIC(انعقاد درونرگی منتشر)
تداخلات دارویی کلشی سین
مشخصات کلی تداخلات:
- سوبسترای CYP3A4 (ماژور)
– سوبسترای P-gp (مازور)
– اثرات سرکوب کنندگی مغز استخوان
- رابدومیولیز
تداخلات رده X (پرهیز):
فرآورده های ترکیبی ضد ویروس هپاتیت، فکسینیدازول، کانی وپتان، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، آب گریپ فروت، ایدلالیزیب، لاسمیدیتان، نیرماتریلویر، پاکریتینیب
کاهش اثرات داروها توسط کلشی سین:
کولین C11، سیانوکوبالامین، مولتی ویتامین/ فلوراید (حاوی ADE)، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی ویتامین های A-D-E-K، فولات و آهن)، مولتی ویتامین/ مینرال (حاوی A-E ، بدون آهن)
کاهش اثرات کلشی سین توسط داروها:
لوماکافتور و ایواکافتور، القاکننده های P-glycoprotein/ABCB1
افزایش اثرات داروها توسط کلشی سین:
مهار کننده های HMG-CoA ردوکتاز (استاتین ها)
افزایش اثرات کلشی سین توسط داروها:
فرآورده های ترکیبی ضد ویروس هپاتیت، کلوفازیمین، کانی وپتان، مهار کننده های CYP3A4 قوی و متوسط الاثر، دیگوکسین، اردافیتینیب، مشتقات فیبریک اسید، فوزامپرناویر، فوس آپرپیتانت، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، آب گریپ فروت، ایدلالیزیب، لاروترکتینیب، لازمیدیتان، لوماکافتور و ایواکافتور، میفپریستون، پالبوسیکلیب، مهار کننده های P-glycoprotein/ABCB1، استریپنتول، تاکرولیموس (سیستمیک)، تیپراناویر
تداخلات با غذا:
آب گریپ فروت، سطح سرمی کلشی سین را افزایش می دهد. راهکار:همراه با یک لیوان آب مصرف شود و در طول روز مایعات به میزان کافی مصرف گردد. از خوردن آب گریپ فروت پرهیز شود.
تداخلات آزمایشگاهی:
ممکن است باعث پاسخ مثبت کاذب در تستهای ادراری ارزیابی اریتروسیت یا هموگلوبین شود.
هشدار ها کلشی سین
-دستورالعملهای درمان کووید-19 مؤسسه ملی بهداشت، استفاده از کلشیسین را برای درمان کووید-19 در بیماران بستری توصیه نمیکند. در بیماران غیر بستری نیز دستورالعمل های NIH استفاده از کلشی سین را برای درمان کووید-19، به جز استفاده در کارآزماییهای بالینی، توصیه نمی کنند.(دسامبر 2023)
-کلشی سین پنجره درمانی باریکی دارد. تجمع دارو می تواند با عواقب شدید و حتی کشنده همراه باشد. علائم مسمومیت با کلشی سین و عوامل موثر در تجمع، مانند نارسایی کبدی/کلیوی یا تداخلات دارویی حتماً بررسی شوند.
-استفاده همزمان از کلشی سین و P-gp یا مهارکنندگان قوی CYP3A4 در نارسایی کبدی منع مصرف دارد. مواردی از سمیت کشنده گزارش شده است. درمان حملات حاد نقرس با کلشی سین در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی که کلشیسین پیشگیرانه دریافت می کنند، توصیه نمی شود.
-مشخص شده است که نارسایی کلیه یک عامل خطر مهم برای ایجاد مسمومیت قلبی ناشی از کلشی سین در بزرگسالان، حتی با استفاده ی کوتاه مدت می باشد.
توصیه های دارویی کلشی سین
-قرص کلشیسین همراه یا بدون غذا، همراه با آب مصرف شود. به مصرف مایعات کافی در مدت درمان تاکید شود.
-تجویز کلشیسین برای حملهی حاد نقرص با یک میلی گرم (یا ۱/۲ میلی گرم) با مشاهده اولین علامت شعله ور شدن آغاز میشود و به دنبال آن با ۰/۵ میلی گرم (یا ۰/۶ میلی گرم) پس از یک ساعت ادامه مییابد. حداکثر دوز کل برای روز اول ،۱/۸ میلی گرم در روز میباشد. درمان با کلشیسین در اسرع وقت، (به طور ایده آل ظرف ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از شروع حمله)شروع شود.
-اگر بیش از ۳۶ ساعت از زمان شروع حمله نقرص گذشته باشد، درمانهای جایگزین در نظر گرفته شوند.
-در بیمارانی که از قبل در حال مصرف کلشیسین جهت پیشگیری از حملات هستند، ممکن است پزشک در زمان حمله، دوز بالاتر ۱/۸ میلی گرم در روز اول حمله را به جای دوز معمول پیشگیرانه تجویز کنند.
-در روز دوم و پس از آن حمله حاد نقرس، ۰/۵ میلی گرم (یا ۰/۶ میلی گرم) یک یا دو بار در روز تا رفع علائم حمله تجویز شود. برخی از پزشکان توصیه به ادامه مصرف به مدت ۲ تا ۳ روز پس از رفع حمله، میکنند.
-در بیمارانی که از قبل کلشیسین را جهت پیشگیری دریافت میکردند، برخی از متخصصان ۰/۶ میلیگرم کلشیسین دو بار در روز (دوز کل: ۱/۲ میلیگرم در روز) از روز دوم تا ۴۸ ساعت پس از رفع حمله تجویز میکنند و سپس دوز پیشگیرانه قبلی را از سر میگیرند.
-در مواردی که کلشیسین برای پروفیلاکسی کوتاه مدت نقرس تجویز میشود، دوز خوراکی ۰/۵ یا ۰/۶ میلیگرم ۱تا۲ بار در روز تجویز می شود. حداکثر دوز مجاز روزانه در این موارد ۱/۲میلیگرم میباشد. طول دورهی پیشگیری از ۳تا ۱۲ماه بسته به شرایط بیمار متفاوت است. دوز روزانه پروفیلاکتیک در سالمندان بالای ۷۰سال، ۵۰ درصد کاهش یابد.
-در کودکان بسته به سن و مورد مصرف، تنظیم دوز و آموزش دستور مصرف به همراه بیمار لازم میباشد.
-ممکن است بیمار نیاز به مصرف مکمل ویتامین B12 داشته باشد. به بیمار تاکید شود از مصرف آب گریپ فروت اجتناب کند.
-از اقدامات احتیاطی مناسب برای دریافت، جابجایی، مدیریت و دفع این دارو استفاده شود. دستکش (تک) در هنگام دریافت، باز کردن بسته بندی و قرار دادن در انبار پوشیده شود. NIOSH پوشیدن یک دستکش (تک) برای مصرف قرص یا کپسول دست نخورده را توصیه می کند.
-کولشیسین داروی ضددرد نیست ونباید جهت درمان درد در موارد دیگر استفاده شود.
-به نظر می رسد سمیت کلشی سین در افراد مسن تر خطرناکتر است، به ویژه اگر بیمار مبتلا به بیماری های کلیوی، گوارشی یا قلبی نیز باشد. قابل پیش بینی ترین عوارض جانبی، مربوط به دستگاه گوارش (از جمله استفراغ، درد شکمی و حالت تهوع) است. اگر کلشی سین در این مرحله قطع شود، ممکن است از بروز سایر عوارض جانبی شدیدتر مانند سرکوب مغز استخوان یا مسمومیت عصبی عضلانی پیشگیری شود.
-مصرف کلشی سین در زنان مبتلا به تب مدیترانه ای خانوادگی که قصد بارداری دارند نباید قطع شود. بارداری در زنان مبتلا به بیماریهای روماتیسمی و اسکلتی عضلانی باید در زمانی که فعالیت بیماری در حالت خاموش/کم است، برنامهریزی شود.ادامه درمان با کلشی سین برای استفاده در مردان مبتلا به بیماری های روماتیسمی و اسکلتی عضلانی که قصد دارند فرزندی داشته باشند، به شدت توصیه می شود. مصرف کلشیسین در مردان به ندرت ممکن است با ناباروری برگشت پذیر همراه باشد. اگر آزواسپرمی یا اولیگواسپرمی مربوط به مصرف باشد، ممکن است نیاز به کاهش یا قطع موقت کولشیسین باشد. با این حال، مردان معمولاً نیازی به قطع مصرف کلشیسین پیش از فرزند دار شدن ندارند.
-کلشی سین از جفت عبور می کند.بر اساس اطلاعات موجود، افزایش خطر نقایص مادرزادی، یا از دست دادن جنین به دنبال استفاده مادر از کلشی سین برای درمان بیماری های روماتیسمی، مانند تب مدیترانه ای خانوادگی (FMF) مشاهده نشده است در حالیکه FMF درمان نشده با پیامدهای نامطلوب بارداری از جمله سقط جنین و تشدید حملات FMF همراه است. پس کلشی سین را می توان در دوران بارداری در زنان مبتلا به بیماری های روماتیسمی و اسکلتی عضلانی ادامه داد. دستورالعمل های موجود توصیه می کنند که مصرف کلشی سین در دوران بارداری برای درمان شرایطی مانند FMF زمانی که جایگزین قابل قبولی وجود ندارد، ادامه یابد چراکه قطع درمان ممکن است منجر به بیماری کنترل نشده و پیامدهای نامطلوب بارداری شود. افزایش نظارت بر بیمار در دوران بارداری توصیه می شود.
-کلشی سین در شیر مادر وجود دارد.طبق نظر کارخانه سازنده، انتظار می رود نوزادانی که فقط با شیر مادر تغذیه می شوند، کمتر از ۱۰ درصد دوز تنظیم شده با وزن مادر را دریافت کنند. عوارض جانبی مصرف کلشیسین در شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند ، مشاهده نشده است.به توصیه ی کارخانه سازنده، تصمیم به ادامه یا قطع شیردهی در طول درمان باید با توجه به خطر مواجهه نوزاد، مزایای شیردهی برای نوزاد و مزایای درمان برای مادر گرفته شود.کلشی سین با شیردهی سازگار است و مصرف آن در زنان مبتلا به تب مدیترانه ای خانوادگی باید ادامه یابد. اجتناب از شیردهی ۲ تا ۴ ساعت پس از دوز کلشیسین مادر میتواند باعث کاهش مواجهه نوزاد شیرده با دارو شود.
-CBC و اسیداوریک و کراتینین سرم بیمار به صورت منظم ودورهای چک شود.
-تست های ارزیابی عملکرد کبدی و کلیوی به صورت منظم انجام شود.
-علائم گوارشی بیمار پایش شود (ممکن است به تنظیم دوز نیاز داشته باشد.)
-علائم سمیت عصبی عضلانی ارزیابی گردد.
- لازم است به بیمار تذکر داده شود که هرگونه علائم جدی گوارشی را گزارش کند.
- به بیمار آموزش داده شود که در زمان حملات نقرس، دارو را به چه صورت مصرف نماید.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.