قرص سولیفناسین: نحوه مصرف، ویژگی ها
قرص سولیفناسین یکی از داروهایی که میتواند در کنترل و درمان نشانههای بیماری پرکاری مثانه، تکرر و یا داشتن حس فوریت در دفع ادرار و بی اختیاری ادرار (نشت ادرار) مورد مصرف قرار گیرد. این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی، چگونگی کارکرد و نکات طلایی حین مصرف این دارو میپردازیم.
اطلاعات مهم مربوط به قرص سولیفناسین
اگر فرد استفاده از این دارو به بیماری گلوکوم با زاویه کج در حال درمان یا کنترل نشده و یا بیماریهایی نظیر بروز انسداد در دستگاه گوارش (معده یا روده) یا عدم توانایی در دفع ادرار مبتلا است، باید از مصرف این دارو اجتناب ورزد.
نکات مهم قبل از مصرف قرص سولیفناسین
اگر فرد دچار حساسیت نسبت به این دارو است و یا در صورتی که اگر مبتلا به موارد زیر باشد، نباید از این دارو استفاده کند:
- بیماری گلوکوم با زاویه کج در حال درمان یا کنترل نشده
- یا بیماریهایی نظیر بروز انسداد در دستگاه گوارش (معده یا روده)
- یا عدم توانایی در دفع ادرار.
در این موارد برای اینکه مطمئن شوید، مصرف این دارو برای شما ایمن است و خطری در پی ندارد، با پزشک مشورت کنید:
- گلوکوم،
- ابتلا به بیماریهای کبدی؛
- ابتلا به بیماریهای کلیوی؛
- اگر فرد در تخلیه مثانه خود دچار مشکل است (یا میزان دفع ادرار شدت کمی دارد).
- کندی در فرایند هضم؛
- انسداد در معده یا روده یا
- سندرم QT طولانی.
معلوم نیست که این دارو به یک جنین آسیب میرساند یا نه. اگر باردار هستید یا میخواهید شوید به پزشک خود در این زمینه اطلاع داده و از این دارو بدون توصیه پزشک استفاده نکنید.
با توجه به اینکه این دارو ممکن است از طریق تغذیه با شیر مادر به نوزاد انتقال یابد و ممکن است به یک کودک شیرخوار آسیب برساند یا نه. شما در طول مصرف این دارو نباید نوزاد شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه کنید.
استفاده از این دارو برای افراد زیر ۱۸ سال سن اکیداً توصیه نمیشود.
نحوه مصرف قرص سولیفناسین
داروی سولیفناسین را دقیقاً همانطور که توسط پزشک شما تجویز میشود، مصرف کنید. راهنماییهای بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. دکتر شما ممکن است گاهی اوقات دوز داروی شما را برای اطمینان برای گرفتن بهترین نتایج، تغییر دهید. این دارو را در مقادیر بزرگتر و یا کوچکتر از مقادیر توصیه شده مصرف نکنید. این دارو معمول به صورت یک بار در روز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این دارو باید همراه با آب مورد استفاده قرار گیرد. هرگز دارو را نشکنید، نجوید و آن را به صورت کامل مورد استفاده قرار دهید.
این دارو باید در دمای اتاق به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود و وقتی مورد استفاده قرار نمیگیرد، در یک قوطی که در آن محکم بسته شده است، نگهداری شود.
چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟
به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید. به یاد داشته باشید که از مصرف دو دوز از این دارو در یک روز پرهیز کنید.
اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟
با مراقبتهای پزشکی اورژانس و یا کمکهای اضطراری برای مسمومیت ناشی از این دارو تماس بگیرید.
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
مصرف این دارو ممکن است تفکر یا پاسخدهی شما را مختل کند. اگر شما در حال رانندگی و یا در حین انجام هر کاری هستید که نیاز دارد که به گوش باشید، هوشیار باشید.
با توجه به مخاطراتی که این دارو ممکن است برای فرد استفاده کننده ایجاد کند، لذا باید توجه داشت که در هنگام ورزش باید از گرم شدن بیش از حد بدن و از دست رفتن آب بدن که ممکن است موجب دهیدراتاسیون شود اجتناب کرد. برای پیشگیری از این امر میتوان در هنگام انجام حرکات ورزشی مقادیر کافی از آب یا دیگر مایعات را نوشید. این امر هم سبب تأمین مایعات مورد نیاز بد خواهد شد و هم در خنک نگه داشتن بدن نقش به سزایی خواهد داشت.
عوارض جانبی قرص سولیفناسین
اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به داروی سولیفناسین مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
اگر موارد زیر را مشاهده کردید، استفاده از این دارو را متوقف کرده و در این زمینه فورا به پزشک خود اطلاع دهید :
- بروز درد شدید معده، یا یبوست به مدت ۳ روز یا بیشتر؛
- درد یا سوزش در هنگام دفع ادرار؛
- گیجی، توهم؛
- تغییرات بینایی، بروز درد چشم یا دیدن هالههایی اطراف لامپ.
- کم بودن یا عدم توانایی در دفع ادرار؛
- بروز علائم کم آبی در بدن مانند احساس تشنگی یا گرمای زیاد، عدم توانایی در دفع ادرار، تعریق شدید یا دهیدراتاسیون و خشکی پوست. یا
- بروز علایم پایین بودن سطوح پتاسیم در بدن مانند حالت تهوع، ضعف، احساس ضعف، درد قفسه سینه، نامنظم بودن ضربان قلب نامنظم و یا عدم توانایی در انجام حرکات بدنی.
عوارض جانبی شایع این دارو عبارت اند از:
- تاری دید؛
- خشکی دهان؛
- درد یا سوزش در هنگام دفع ادرار؛
- یبوست؛ یا
- گرمازدگی، کاهش تعریق، سرگیجه، خستگی، حالت تهوع یا بروز احساس گرما.
اینیک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیههای پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.
چه داروهایی استفاده از داروی سولیفناسین را تحت تاثیر قرار می دهند؟
استفاده همزمان از بعضی داروها گاها ممکن است خالی از اشکال و خطر نباشد. برخی از داروها میتوانند بر سطح خونی دیگر داروهای مورد استفاده شما تأثیر بگذارند، که عوارض جانبی را افزایش داده یا اثر داروها را کمتر میکند.
ممکن است داروهای دیگری با این دارو تداخل داشته و سبب کاهش و یا افزایش میزان کارکرد این دارو در بدن فرد استفاده کننده شوند. به پزشک خود در مورد داروهایی که مصرف میکنید اطلاع دهید. این داروها شامل داروهای تجویزی یا بدون نسخه، ویتامینها، و محصولات گیاهی است. هرگز یک داروی جدید را بدون اطلاع به پزشک خود، شروع نکنید.
دوز مصرفی سولیفناسین
دوز معمول مورد استفاده برای درمان بیماری بی اختیاری ادرار در افراد بزرگ سال:
- دوز اولیه: ۵ میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز
- دوز نگهدارنده: ۵ تا ۱۰ میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز
موارد استفاده: برای درمان بیش فعالی مثانه با علائم بی اختیاری ادرار، فوریت و یا تکرر ادرار.
دوز معمول مورد استفاده برای درمان بیماری تکرر ادرار در افراد بزرگ سال:
- دوز اولیه: ۵ میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز
- دوز نگهدارنده: ۵ تا ۱۰ میلی گرم خوراکی به صورت یک بار در روز
موارد استفاده: برای درمان بیش فعالی مثانه با علائم بی اختیاری ادرار، فوریت و یا تکرر ادرار.
اطلاعات بیشتر در مورد داروی سولیفناسین
پزشک معالج بیمار قادر است که اطلاعات بیشتری را برای اطلاع بیمار به او ارائه دهد. علاوه بر مواردی که در مطلب بالا گفته شد فراموش نکنید که این دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروی خود را به خصوص بدون تجویز پزشک با شخص دیگری به اشتراک نگذارید چون این کار میتواند باعث ایجاد علائم گاها خطرناکی در فرد شود.
این مقاله بهطور اختصاصی توسط امین ظهورتبار از گروه نویسندگان داروباکس ترجمه و تألیف شده است.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.