سیناریزین
سیناریزین یک نوع داروی ضد حساسیت است که معمولاً جهت درمان مشکلاتی که مرتبط با گوش داخلی و تعادل می باشد، از جمله سرگیجه و تهوع ناشی از بیماری منییر استفاده می‌شود.
 این دارو برای درمان تهوع ناشی از سفر (بیماری حرکت) نیز توصیه می‌شود.
 سیناریزین همچنین در برخی اختلالات عروق محیطی و عروق مغزی نیز توسط متخصص تجویز می‌گردد.
 اعصابی که در ناحیه ی گوش قرار دارند، وظیفه ی انتقال اطلاعات حرکتی به مغز را بر عهده دارند. این اطلاعات به همراه اطلاعاتی که از چشم‌ها و ماهیچه ها به مغز مخابره می شوند، منجر به ایجاد حس تعادل در بدن ما می شود.چنانچه در عملکرد یکی از این اعصاب گوش اختلال ایجاد شود، مغز نمی تواند احساس تعادل بدن را مانند سابق حفظ نماید و در این موقعیت فرد احساس سرگیجه، احساس سبکی و چرخش سر می‌نماید.
تهوع ناشی از سفر (بیماری حرکت) ناشی از تکانهای بیش از حد در حین سفر و جابجایی است. این حرکات متناوب (بالا و پایین شدن یا چرخشی) باعث میشود پیامهای زیادی در یک زمان به مغز ارسال گردد. این پیام های انتقالی از گوش ها و چشم ها که با هم به مغز می رسند آن را در ایجاد و حفظ تعادل دچار مشکل و سردرگمی می نمایند و در نتیجه فرد احساس تهوع می‌کند.
سیناریزین به کاهش احساس تهوع و سرگیجه ناشی از این مشکلات کمک می نماید و در افراد بالای ۵ سال میتوان از آن استفاده کرد.

 پیش از شروع مصرف سیناریزین
– در صورت بارداری یا شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-سابقه ی اختلال در عملکرد پروستات یا مشکل در دفع ادرار را به پزشک اطلاع دهید. 
-سابقه یا ابتلا به هرگونه اختلال کبدی، کلیوی، پارکینسون،صرع،فشار بالای چشم (گلوکوم یا آب سیاه)، بیماری خونی پورفیری و سایر موارد را به پزشک اطلاع دهید.
-چنانچه سابقه ی انسداد روده دارید، حتماً پزشک در جریان قرار دهید.
-لیست کامل داروهای مصرفی خود ( داروهای روتین، داروهای بدون نسخه، مکمل و فرآورده‌های گیاهی)را در اختیار داروساز قرار دهید.
 -سابقه ی حساسیت به این دارو یا هر داروی دیگر را به پزشک خود اطلاع دهید.

نحوه صحیح مصرف سیناریزین
– دارو را دقیقا با دستوری که پزشک یا داروساز توصیه می کند، مصرف نمایید. عموماً این قرص را تا سه مرتبه در روز می توانید مصرف کنید. 
-چنانچه قصد دارید سیناریزین را جهت پیشگیری از تهوع ناشی از  سفر استفاده کنید، اولین قرص را دو ساعت قبل از شروع حرکت مصرف نمایید. 
در سفرهای طولانی می توانید هر هشت ساعت یک بار دیگر در صورت نیاز مصرف کنید. در صورتی که قصد دارید این دارو را به کودک بدهید، حتماً دستورالعمل موجود در بسته بندی را بخوانید و مقدار و نحوه مصرف را حتماً با داروساز خود چک نمایید و بین دو نوبت مصرف حتماً ۸ ساعت فاصله را رعایت نمایید.
 می توانید سیناریزین را بعد از یک وعده غذای سبک یا میان وعده مصرف نمایید.

توصیه ها
-این دارو می تواند موجب خواب آلودگی و گیجی شود. لذا از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط و دقت دارند، خودداری نمایید.
– مصرف همزمان این دارو با فرآورده های الکلی، خواب آلودگی و گیجی را تشدید می نماید.
– در صورتی که قصد انجام عمل جراحی و هرگونه اقدام پزشکی مانند تست آلرژی را دارید، حتماً درمانگر خود را در جریان مصرف این داروی ضد حساسیت قرار دهید.
– پیش از خرید و استفاده ی  هر داروی جدید، پزشک را در جریان مصرف این داروی ضد حساسیت قرار دهید زیرا مصرف همزمان با برخی داروها می تواند احتمال بروز عوارض دارویی را افزایش دهد.

عوارض ناخواسته دارویی سیناریزین
– در صورت احساس گیجی و خواب آلودگی، از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط دارند و مصرف الکل اجتناب کنید.
– در صورت احساس سردرد، خشکی دهان و سوءهاضمه، باید بدانید که این علائم خود به خود برطرف می گردد. چنانچه ادامه دار آیا شدید بودند، با داروساز جهت درمان مناسب مشورت نمایید.

اطلاعات تخصصی

موارد مصرف سیناریزین

سیناریزین برای رفع اختلالاتی مثل سر گیجه، وزوز گوش، تهوع، و استفراغ ، در بیماری منییر ،بیماری مسافرت، بیماری عروق محیطی و سند روم رینود تجویز می شود.

مکانیسم اثر سیناریزین

اثرات این دارو ناشی از مهار گیرنده H2 هیستامینی است.

فارماکوکینتیک سیناریزین

این دارو از طریق خوراکی سریعا جذ ب شده و بعد از 2-1 ساعت به حداکثر غلضت پلاسمایی می رسد و در کبد متابولیزه می شود .

منع مصرف سیناریزین

در صورت وجود پورفیلی نباید مصرف شود.

عوارض جانبی سیناریزین

*
عوارض نسبتا شایع (%10-1):
سیستم اعصاب مرکزی: خواب آلودگی
گوارشی: تهوع
غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش وزن

تداخلات دارویی سیناریزین

*مشخصات کلی تداخلات:
اطلاعاتی گزارش نشده است.

تداخلات رده X (پرهیز):
آزلاستین (بینی)، برومپریدول، ارفنادرین، اکسوممازین، پارالدهید، تالیدومید

کاهش اثرات داروها توسط سیناریزین:
تداخل قابل توجهی مشخص نشده است.

کاهش اثرات سیناریزین توسط داروها:
تداخل قابل توجهی مشخص نشده است.

افزایش اثرات داروها توسط سیناریزین:
اتانول، آزلاستین (بینی)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سرکوب کننده های CNS، فلونیترازپام، متوتریمپرازین، متیروزین، آگونیست های اپیوئیدی، ارفنادرین، اوکسی کدون، پارالدهید، پیریبدیل، پرامی پکسول، روپینیرول، روتیگوتین، SSRIها، سوورکسانت، تالیدومید، زولپیدم

افزایش اثرات سیناریزین توسط داروها:
آلیزاپرید، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برومپریدول، کانابیدیول، کانابیس، کلرمتیازول، کلرفنسین کاربامات، دیمتیندن (موضعی)، دوکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، اسکتامین، هیدروکسی زین، کاوا کاوا، لمبورکسانت، لوفکسیدین، منیزیم سولفات، متوتریمپرازین، متوکلوپرامید، مینوسیکلین (سیستمیک)، نابیلون، اکسوممازین، پرامپانل، روفینامید، سدیم اکسیبات، تتراهیدروکانابینول، تتراهیدروکانابینول و کانابیدیول، تریمپرازین

تداخل با غذا:
ذکر نشده است.

هشدار ها سیناریزین

1- در صورت پایین بودن فشار خون بیمار ، مصرف مقادیر زیاد این دارو باید با احتیاط انجام شود.
2- در صورت وجود صرع‘هیپر تروفی پروستات ، احتباس ادرار، گلو کوم و بیماری کبدی باید با احتیاط مصرف شود.

دارو های هم گروه سیناریزین