تریازولام Triazolam
اطلاعات تخصصی
موارد مصرف تریازولام
بعنوان هیپنوتیک در درمان کوتاه مدت بیخوابی کاربرد دارد.
مکانیسم اثر تریازولام
تریازولام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند
فارماکوکینتیک تریازولام
این دارو بسرعت و تقریباً بطور کامل از طریق دستگاه گوارش جذب شده، حداکثر سطح پلاسمائی آن تا 2 ساعت بعد از تجویز خوراکی داروست. نیمه عمر حذفی آن بین 5/5-5/1 ساعت است. 89% باند پروتئینی پلاسمائی دارد. هیدروکسیلاسیون آن در کبد از طریق ایزوآنزیم سیتوکروم P450 (CYP3A4) انجام می شود. عمدتاً بشکل متابولیتهای کونژوگه از طریق ادرار دفع می شود و مقادیر ناچیزی از آن بصورت تغییر نیافته در ادرار موجود است.
منع مصرف تریازولام
مصرف این دارو در زنان باردار اکیدا ممنوع است و جزء گروه X طبقه بندی می شود. ممکن است باعث مرگ یا نقص عضو جنین گردد.
عوارض جانبی تریازولام
همانند دیازپام است.
تداخلات دارویی تریازولام
همانند دیازپام است.
هشدار ها تریازولام
همانند دیازپام است.
دارو های هم گروه تریازولام
گروه X
به هيچ وجه نبايد استفاده شود: مطالعات حیوانی یا انسانی مواردی از نقص مادرزادی و یا خطر مرگ جنین ناشی از عوارض مصرف این دارو در دوران بارداری مشاهده شده است. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. بنابراین ریسک خطر مصرف این دارو در بارداری بطور حتم بیش از منافع احتمالی آن است و نباید استفاده شود.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.