توصیه های زیر را به برنامه های روزانه تان اضافه کنید، بدن و سیستم ایمنی خود را از این طریق تقویت کنید و به جنگ یکی از مهلک ترین بیماری ها یعنی سرطان بروید:

پرهیز از نوشیدنی های شیرین: نه تنها این نوع نوشیدنی ها، کمکی برای افزایش خطر ابتلا به چاقی و دیابت است بلکه خطر ابتلا به سرطان آندومتر را نیز افزایش می دهد. با توجه به تحقیقات محققان دانشگاه مینه سوتا، زنانی که مقادیر زیادی نوشیدنی های قندی مصرف می کنند، ۸۷ درصد بیشتر از سایر زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر هستند.

مصرف نشاسته مقاوم: نشاسته مقاوم یافت شده در مواد غذایی مانند موز سبز، جو و لوبیا سفید، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ارتباط مستقیم دارد. نشاسته مقاوم به گروهی از کربوهیدرات های رژیمی غیر قابل هضم گفته می شود. تاثیرات این نشاسته بر سلامت روده، کاهش قند خون بعد از مصرف غذا، افزایش حساسیت به انسولین و اثرات آن بر میکروبیوم، چربی خون و وزن مورد توجه است.

تحرک بدنی: مطالعات نشان می دهد افرادی که بیشتری زمان روز خود را بی تحرک به سر می کنند، ۲۴ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان آندومتر هستند. توصیه کارشناسان بر این است که حداقل هر یک ساعت یکبار از جای خود بلند شوید و برای چند دقیقه قدم بزنید یا حرکات کششی انجام دهید.

مصرف کلم بروکلی: کلم بروکلی یک منبع فوق العاده غذایی برای جلوگیری از سرطان است. اما باید توجه داشته باشید که بیشتر آن را به صورت بخارپز استفاده کنید. چون به گفته محققان ایتالیایی کلم بروکلی بخارپز شامل گلوکوزینولات بیشتر (قطعات سالم سبزی)، نسبت به کلم سرخ شده، است. کلم بروکلی غنی از سولفورافان است. این ماده خطر ابتلا به سرطان های معده، سینه و پوست را کاهش می دهد.

مصرف آجیل: آجیل ها بخصوص از نوع برزیلی سرشار از سلنیوم هستند، یک ماده معدنی کمیاب موجود در خاک که باعث از بین رفتن سلول های سرطانی و ترمیم سلول های دی ان آ می شود. محققان دانشگاه هاروارد ثابت کرده اند در میان مردان مبتلا به سرطان پروستات، کسانی که بیشترین میزان سطح خونی سلنیوم را داشته اند، ۴۸ درصد کمتر از سایرین دچار پیشرفت این بیماری شدند. افزایش سطح خونی سلنیوم همچنین با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان ریه، و به طور کلی مرگ و میر ناشی از سرطان ارتباط دارد.

مصرف سیر: این گیاه تند حاوی ترکیبات گوگرد آلیل است که منجر به دفاع طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر سرطان می شود و به طور بالقوه به بدن برای دفع مواد سرطان زا و از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کند. بررسی های محققان نشان داده، زنانی که بیشتری میزان مصرف سیر را دارند، ۵۰ درصد کمتر از سایر زنان دچار سرطان روده بزرگ می شوند.

مصرف خانواده کلم: خوردن انواع کلم حداقل یک بار در هفته، با کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه در ارتباط است.

خوردن کنگر فرنگی: یک منبع بزرگ از سیلیمارین، محسوب می شود. آنتی اکسیدانی که ممکن است با کاهش خطر سرطان پوست و کاهش رشد سلول های سرطانی ارتباط داشته باشد.

قرار گیری ۱۵ دقیقه ای در معرض خورشید: تقریبا ۹۰ درصد ویتامین دی مورد نیاز بدن شما از طریق نور خورشید سنتز می شود نه غذا و مکمل. مطالعات نشان داده که کمبود این ویتامین می تواند ارتباط بین سلول ها را کاهش داده و باعث گسترش سلول های سرطانی شود. افراد با سطوح پایین ویتامین دی با افزایش خطر ابتلا به سرطان های سینه، روده بزرگ، پروستات، تخمدان، معده و همچنین خطر دیابت، پوکی استخوان و ام اس مواجه هستند. روزانه قرارگیری به مدت ۱۵ دقیقه در نور خورشید، ویتامین دی مورد نیاز بدن شما را جبران می کند.

پرهیز از مصرف گوشت گریل: قرار دادن گوشت در معرض درجه حرارت بالا، ترکیباتی به نام آمینهای هتروسیکلیک را در آن ایجاد می کند که با خطر ابتلا به سرطانهای سینه، روده، پروستات و آسیب به غدد لنفاوی در ارتباط است. محققان دانشگاه مینه سوتا نیز اعلام کرده اند که مصرف گوشت گریل شده و یا سوخته خطر ابتلا به سرطان لوز المعده را تا ۶۰ درصد افزایش می دهد.

نوشیدن چای سبز: در سال ۲۰۰۶ بیش از ۵۰ مطالعه درباره رابطه مصرف چای سبز با کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام شد. مصرف منظم این نوع چای به خاطر این که سرشار از آنتی اکسیدان است، با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان، روده بزرگ، پروستات و سرطان ریه در ارتباط است.

مصرف ماهی: با توجه به مطالعاتی که نتایج آنها در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نیز منتشر شده، مصرف حداقل سه بار در هفته ماهی، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۳۳ درصد کاهش می دهد. ماهی های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و خاصیت ضد التهابی دارند و مسئول مبارزه با انواع سرطان ها از جمله سرطان لنفوم و خون هستند.

تاریک نگه داشتن اتاق خواب: تحقیقات حاکی از قرار گیری در معرض نور هنگام خواب، و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان است. نور شبانه تولید طبیعی ملاتونین، ماده شیمیایی در مغز که مسئول چرخه خواب و بیداری است را سرکوب می کند و به افزایش خطر ابتلا به سرطان های وابسته به هورمون دامن می زند.

مصرف پیاز: محققان علوم و صنایع غذایی دانشگاه کرنل اعلام کردند که پیاز و موسیر دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی هستند که به محافظت در برابر انواع سرطان ها منجر می شوند.

پیاده روی در روز به مدت ۳۰ دقیقه: طبق مطالعات، زنانی که روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی می کنند، نسبت به سایرین ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر دچار سرطان سینه می شوند. ورزش باعث کاهش سطوح استروژن خون می شود، هورمونی که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

پرهیز از برنزه کردن: قرار گرفتن در معرض نور آفتاب برای برنزه کردن، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست همراه است. استفاده از اسپرهای برنزه نیز عاری از خطر نیستند. دی هیدروکسی استون یک جزء فعال در این محصولات از جمله لوسیون و اسپری است که استفاده از آنها در مقادیر زیاد منجر به آسیب سلولی و خطر ابتلا به سرطان ناشی از رادیکال های آزاد می شود.

نوشیدن شیر: کلسیم موجود در شیر در برابر سرطان روده بزرگ محافظت ایجاد می کند.

مصرف انواع توت ها: توت ها دارای ماده ای به نام آنتوسیانین هستند که یک آنتی اکسیدان قوی برای مبارزه با سرطان های روده بزرگ و مری محسوب می شود.

 

 

8 روش ساده برای پیشگیری از سرطان
هنگامی که پیشگیری از سرطان در ذهن خطور می‌کند عقل سلیم چنین می‌گوید، بیش از ۴۰٪ سرطان‌ها ناشی از سبک‌ غلط زندگی از قبیل سیگار کشیدن، پرخوری و ورزش نکردن است. گرگوری ماسترز پزشک و متخصص مرکز سرطان هلن اف گراهام می‌گوید: یکی از عوامل سرطان ریه، سیگار کشیدن است. بسیاری از سرطان‌های پوست مربوط به آفتاب سوختگی است و بسیاری از سرطان‌های رحم مربوط به عفونت. وی در ادامه می‌گوید که از طرف دیگر ژنتیک تا حدودی در تعداد معدودی از سرطان‌ها نقش دارد. به معنای دقیق کلمه، تمرکز روی رفتار‌های سالم مؤثرترین راه برای کاهش خطر سرطان است.

 

برای پیشگیری از سرطان به هیچ وجه سیگار نکشید
شاید عقلانی نباشد، اما وقتی پیشگیری از هر نوع سرطان در میان باشد کنار گذاشتن سیگار یک راه‌حل است. سیگار عامل ۳۰٪ از مرگ ‌و‌میرهای ناشی از سرطان است. علی‌الخصوص سرطان ریه که بیش از سایر سرطان‌ها عامل مرگ مردم است. به گفته‌ی کارشناسان یکی از بهترین راه‌های کاهش خطر سرطان، اجتناب از توتون و تنباکو است. طبق مطالعه انجام شده سال ۲۰۱۰ در مجله‌ی اتحادیه پزشکی آمریکا، حتی کاهش روزانه سیگار، از ۲۰ عدد به کمتر از ۱۰ عدد، خطر سرطان ریه افراد سیگاری را ۲۷٪ کاهش می‌دهد. به نظر کارشناسان، هر چه کمتر سیگار بکشید زندگی بهتری خواهید داشت. شما می‌توانید از موسسات ترک سیگار کمک بگیرید.

 

کلم بروکلی اثرات ضد سرطانی دارد
سبزیجات تنها، بخشی از یک رژیم سالم نیستند، بلکه خاصیت ضد سرطانی هم دارند. به همین دلیل هرروز ۲ و نیم پیمانه میوه وسبزیجات مصرف کنید. سبزیجات سبزرنگ به‌خصوص کلم بروکلی، کلم بروکسل و کلم پیچ حاوی مواد شیمیایی گلوکوزامین‌ها هستند که در فرایند گوارش به ترکیباتی تجزیه می‌شوند که اثرات ضد سرطانی دارند. برای مثال پژوهش سال ۲۰۰۰در مرکز آنکولوژی زنان نشان می‌دهد یکی از این ترکیبات رشد سلولهای غیرعادی در رحم انسان را کاهش می‌دهد.

 

سبزیجات ضد سرطانی دیگر: گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است، فیتوشیمیایی که جلوی مولکولهای مخرب سلول را می‌گیرد این مولکول‌ها رادیکال آزاد نامیده می‌شوند. بادمجان حاوی nasunin است، آنتی‌اکسیدانی که ذخیره خونی را که سلول‌های سرطانی برای تکثیر نیاز دارند، متوقف می‌کند. به‌ علاوه داشتن چنین رژیم‌هایی جایی برای غذاهای دیگر از جمله گوشت قرمز باقی نمی‌گذارد. مطالعات نشان می‌دهد مصرف ۶۰۰ گرم گوشت قرمز در هفته موجب سرطان روده می‌شود.

 

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، وزن خود را کنترل کنید
طبق نظر موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان(AICR)، اضافه وزن فقط به کمر شما آسیب نمی‌زند بلکه چاقی بیش از حد عامل افزایش خطر ۱۰  گونه سرطان از جمله مری، کلیه و کیسه صفرا است. بافت‌های چاق، پروتئینی تولید می‌کند که موجب التهاب می‌شود، سلولهای سرطانی را تقویت می‌کند و خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد.

 

علاوه بر این، موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان تخمین می‌زند که سالانه بیش از ۱۲۰۰۰۰مورد از سرطان‌های ایالات متحده آمریکا ناشی از اضافه وزن است. دکتر پاتریشیا گانز می‌گوید که امروزه سبک‌های خاص زندگی حفظ وزن طبیعی را دشوار‌تر از همیشه می‌سازد. فست فود ارزان هستند و بجای بیرون رفتن از خانه، بیشتر وقت خود را صرف تلویزیون و رایانه می‌کنیم. پیشنهاد وی این است که مرتب خود را وزن کنید و اگر عددهای ترازو رو به افزایش بود، اقدامی کنید. ضریب توده بدنی خود را زیر ۲۵نگه دارید.

 

علائم هشدار دهنده‌ی سرطان چرا بشناسید

علائم هشدار دهنده‌ی سرطان موارد زیاد است.
کارشناسان بهداشت و سلامت بر اهمیت توجه به علائمی تاکید می‌کنند که نشان از سرطان پنهان می‌دهند.
اگر علائم هشدار دهنده‌ی سرطان این موارد باشد، تشخیص زودهنگام بوسیله پزشک، شانس بهبودی را به میزان زیادی افزایش می‌دهد.

گرچه نشانه‌هایی که در زیر توصیف می‌شوند، لزوماً نشانه‌ی سرطان نیستند، اما به هر حال نباید آنها را نادیده گرفت.
اگر این نشانه‌ها را داشتید، آنها را به دقت بررسی کنید و با پزشک مشورت کنید.

شایع ترین سرطانها چیست؟

بیش از ۲۰۰ نوع سرطان وجود دارد.
شایع‌ترین آنها شامل سرطان ریه، پروستات، پستان، تخمدان، مثانه، روده‌ی بزرگ، کلیه، پانکراس، رحم، پوست، و خون هستند.
شانس بقاء در اکثر این سرطان‌ها به ویژه سرطان ریه، بسیار کم است، زیرا اغلب تا مراحل پیشرفته،
تشخیص داده نمی‌شود و این موضوع درمان آنها را دشوار می‌سازد.
در اینجا بعضی از علائم هشدار دهنده‌ی سرطان را می‌آوریم که باید از آن آگاه باشید و اگر آنها را دارا هستید به خوبی بتوانید شناسایی کنید.

۱٫کاهش وزن بی‌دلیل :

اغلب یکی از علائم قابل توجه ابتلا به سرطان است.
اغلب افراد مبتلا به تومورهای پستان یا ریه به یکباره کاهش وزن قابل توجهی را تجربه می‌کنند.
کاهش وزن وقتی روی می‌دهد که سرطان به کبد سرایت می‌کند و عملکرد آن را در تنظیم اشتها
و دفع سموم مختل می‌کند. علاوه بر این، کاهش وزن ممکن است نشانه‌ی سرطان کولون
یا بخش دیگری از دستگاه گوارش باشد. کاهش وزن بی‌دلیل تا اندازه‌ای شایع است که :

• تقریباً ۴۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان، کاهش وزن قابل توجهی را در هنگام تشخیص بیماری گزارش می‌کنند.

• کاهش وزن بی دلیل و تحلیل شدید عضلانی در ۸۰ درصد سرطان‌های پیشرفته قابل مشاهده است.

اگر بدون ورزش و رژیم غذایی لاغری، چندکلیو وزن کم کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
از دست دادن ۴٫۵ کیلوگرم از وزن بدن در یک ماه، یا بیشتر از ۱۰ درصد از وزن کل بدندر مدت شش ماه، نشانه‌ای است که نباید آن را نادیده بگیرید.

۲٫تب یا عفونت مکرر :

گرچه یک تب ساده نشانه‌ی مقابله بدن با یک عفونت است،
اما تب دائمی یا طولانی مدت می‌تواند نشانه‌ی نوعی سرطان، مانند سرطان لنف باشد.
لوسمی یا سرطان خون نیز نشانه‌هایی مانند عفونت مکرر، تب، خستگی، درد و دیگر نشانه‌های مشابه آنفولانزا دارد.

۳٫ضعف و خستگی :

ضعف و خستگی که با  استراحت یا خواب کاهش نمی‌یابد، باید توسط پزشک بررسی شود
و ممکن است نشانه‌ای از سرطان باشد که البته پزشک باید با توجه به نشانه‌های دیگر آن را بررسی کند.

۴٫تنگی نفس : هرچند که تنگی نفس ممکن است در اثر بیماری‌های بسیار مختلفی ایجاد شود،
اما این نشانه ممکن است با سرطان ریه نیز مرتبط باشد و از علائم هشدار دهنده‌ی سرطان بشمار رود.
هنگامی که تومور در ریه وجود دارد به راه تنفسی فشار وارد می‌آورد و باعث تنگی نفس می‌شود.

۵٫سرفه شدید و درد قفسه سینه :

بعضی اوقات نشانه‌های سرطان‌هایی مانند سرطان خون و تومورهای ریه، سرفه‌های بد یا برونشیت است.
این نشانه‌ها ممکن است پایدار باشند یا بطور چرخه‌ای بیایند و بروند.

همچنین ممکن است درد قفسه سینه نیز  به ناحیه شانه‌ها و بازوها گسترش یابد.
در صورت چنین نشانه‌هایی حتماً با پزشک مشورت کنید. اگر سرفه و گرفتگی صدا بیش از شش هفته
به طول انجامید حتماً به پزشک مراجعه کنید، به ویژه اگر سیگار می‌کشید یا قبلاً سیگار می‌کشیده‌اید.

گاهی گرفتگی صدا ممکن است نشانه‌ی سرطان حنجره، تیروئید، مری یا ریه باشد.

۶٫نفخ :

نفخ بی‌دلیل و طولانی مدت می‌تواند یکی از نشانه‌های سرطان تخمدان باشد.
نفخ شکم همراه با درد لگن، ورم رورده‌ها و احساس پُربودن شکم نیز ممکن است از دیگر نشانه‌ها باشد.
همچنین درد یا نفخ معده پس از خوردن ممکن است نشانه‌ی سرطان معده باشد

٫سوزش سر دل :

سوزش سر دل معمولاً یکی از نشانه‌های بیماری ریفلاکس اسید معده است اما اگر پایدار باشد
ممکن است به سرطان مری یا دهانه معده مرتبط باشد و از علائم هشدار دهنده‌ی سرطان بشمار رود.

۸٫مشکلات گوارشی :

اگر در سیستم گوارشی‌تان متوجه تغییراتی به مدت بیشتر از چهار هفته شدید، که دلیل خاصی نیز نداشت، با پزشک‌تان مشورت کنید،
زیرا ممکن است نشانه سرطان در بخشی از دستگاه گوارش باشد، به ویژه در سالمندان این مسئله بیشتر باید مورد توجه باشد.

۹٫مشکل در بلع غذا :

مشکل در فرودادن غذا یا احساس اینکه غذا به گلو یا مری چسبیده، و رو به بدتر شدن می‌رود
می‌تواند نشانه‌ی سرطان گلو یا مری باشد. نشانه‌های دیگر شامل درد و سوزش هنگام فرودادن غذاست.
سرطان مری در ابتدا هیچ نشانه‌ای ندارد، بنابراین از این نشانه‌ها نباید بی‌توجه گذشت.
همچنین، مشکل در بلع ممکن است یکی از نشانه‌های سرطان کبد باشد.

۱۰٫زردی پوست (یرقان) :

یرقان با زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها مشخص می‌شود.
گرچه یرقان بیشتر نشانه‌ی بیماری‌های کبدی و کیسه‌ی صفرا است اما ممکن است در اثر سرطان پانکراس که با صفرا و کبد تداخل دارد ایجاد شود.

۱۱٫تورم یا برآمدگی در بدن :

برآمدگی در پستان، بیضه، کشاله‌ی ران، شکم، زیر بغل یا قسمت‌های دیگر بدن ،
به ویژه اگر بیش از سه هفته یا بیشتر بمانند، باید بوسیله پزشک برررسی شوند.
بزرگ شدن غدد لنف زیربغل ممکن است نشانه‌ی سرطان سینه باشد.

۱۲٫پیدایش یا تغییر لکه‌ها و خال‌های پوست :

تغییرات پوستی معمولاً دردی ندارد و کمتر نشانه‌ای از یک مشکل جدی سلامتی هستند،
اما کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت مشاهده تغییرات پوستی زیر، با پزشک مشاوره کنید:

– رشد لکه‌ها یا زخم‌های جدید پوستی، یا

– تغییراتی در تقارن، اندازه، رنگ و قطر خال‌های موجود در روی پوست

۱۳٫تغییرات در ناخن‌ها :‌

تغییرات غیرمعمولی در ناخن انگشتان ممکن است نشانه‌ای از چند نوع سرطان مانند سرطان پوست، کبد یا ریه باشد.
در حالی که تغییرات در ناخن‌ها می‌تواند دلایل بسیار مختلفی داشته باشد،
در عین حال ممکن است یکی از نشانه‌های هشداردهنده‌ی سرطان نیز باشد.

– لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه زیر ناخن‌ها نشانه‌ی سرطان پوست است.

– ناخن‌های سفید یا رنگ‌پریده نشانه‌ی کم‌کاری کبد است. که ممکن است در اثر بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان کبد باشد.

– بزرگ شدن انتهای ناخن‌ها که نشانه سرطان کبد است. بیماری‌هایی که اکسیژن خون را کاهش می‌دهند سبب چنین عارضه‌ای می‌شوند.

۱۴٫ درد شکم یا لگن :

درد لگن یا ناحیه‌ی پایین شکم، که همراه با سنگینی لگن همراه است، ممکن است نشانه‌ی سرطان تخمدان باشد.

به طور کلی زنانی بیشتر در خطر سرطان تخمدان هستند که :

– هیچگاه باردار نشده‌اند.

– سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به سرطان تخمدان، پستان یا روده‌ی بزرگ دارند، یا

– مبتلا به سرطان پستان، کولون، رکتوم یا رحم هستند.

علاوه بر این درد در ناحیه لگن ممکن است نشانه‌ی سرطان رحم یا خون باشد (وقتی که درد ناشی از بزرگ شدن طحال باشد).

۱۵٫ درد بی‌دلیل که بیش از چهارهفته به طول بیانجامد :

اگرچه بسیاری از دردها مبهم و نامشخص هستند، اما در صورتی که درد نامشخصی را بطور دائم احساس کردید
یا درد که به طور دوره‌ای مثلاً چندهفته احساس می‌شود و بعد از بین می‌رود، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
اینگونه دردها ممکن است نشانه‌ی سرطان استخوان یا بیضه باشند.

۱۶٫خونریزی غیرمعمول :

مشاهده خون در ادرار گرچه بیشتر اوقات نشانه‌ی عفونت کلیه است،
اما بعضی اوقات نیز ممکن است نشانه‌ی سرطان مثانه یا کلیه باشد.

همینطور وجود خون در مدفوع نیز اغلب نشانه‌ی هموروئید (بواسیر) است اما ممکن است نشانه‌ی سرطان روده نیز باشد.
خونریزی بین قاعدگی یا پس از یائسگی ممکن است نشانه‌های سرطان رحم باشد.

در موارد نادر، خونریزی نشانه‌ی سرطان دهانه‌ی رحم است.
استفراغ خونی و سرفه‌ی خونی ممکن است به ترتیب نشانه‌های سرطان معده ، مری و سرطان ریه باشد.
زخمی که بهبود نمی‌یابد یا خونریزی که قطع نمی‌شود ممکن است نشانه‌ی سرطان خون باشد.
البته خونریزی‌های غیرمعمول ممکن است نشانه‌ی بیماری‌های دیگر باشند، اما باز هم باید به پزشک مراجعه شود.

بنابراین جدا از توصیه‌ به آزمایشات دوره‌ای مربوط به سلامت که بطور منظم انجام می‌دهید،
بهتر است نشانه‌های بالا را بشناسید تا بتوانید زودتر در تشخیص بیماری اقدام کنید و زودتر به پزشک مراجعه کنید.